5x De grootste van LEGO gebouwde bouwwerken. Met LEGO kan je bijna echt alles bouwen, van gebouwen tot voertuigen tot zelfs een achtbaan. Alles is mogelijk met LEGO en dat vinden kunstenaars ook, daarom heb ik die kunstwerken die gemaakt zijn door middel van LEGO bij elkaar gezet. En wij zijn benieuwd welke jij de mooiste gaat vinden. Wij vinden ze namelijk allemaal enorm creatief en zijn trots om te zien dat LEGO op die manier gebruikt kan worden!

Hoeveel blokjes…. 5,5 Miljoen LEGO blokjes?

In 2013 werd in New York het grootste LEGO bouwwerk ooit onthuld. Dit was een levensgrote X-Wing Starfighter van de Star Wars film(s). Het bouwwerk bestond ook daadwerkelijk uit 5.500.000 LEGO steentjes 5,5 miljoen dus! Dit is natuurlijk niet in 1 weekje gedaan, want het team dat er aan gewerkt heeft deed er een geheel jaar over! Dat lijkt mij nou echt geweldig werk.

Een toren van 35 meter hoog in Italië

Op een dag in Italië werd er besloten om een poging te wagen tot de hoogste toren gemaakt van LEGO. Deze toren was ruim 35 meter hoog en bestond ook uit 550.000 LEGO steentjes, dit werd erkend als een officieel record door het Guinness book of World Record! De toren woog in totaal ruim 1000 kilo aan blokjes! BIZAR dit!

35.210 Star Wars Clone Troopers als leger!?

In 2008 werd er in Engeland een record door een heel groot leger van Star Wars Clone Trooper poppertjes. In de tijd van 6 en een half uur is er een leger gemaakt en in een aanvalsformatie gezet van 35.210 Star Wars Clone Trooper poppertjes. Dit stond ten eindelijk ook in het Guiness Book of Records! Dit is ook een enorm werkje geweest. Goed gedaan!

Een huis (schaal 1:11) gemaakt van LEGO

Het programma Toy Stories was een programma in 2009, met als presentator James May. Deze show ging over geweldige dingen met LEGO. In aflevering 5/6 van deze show hebben ze een poging gedaan op ’s werelds eerste LEGO huis, dit was een schaal 1:11 huis gebouwd gezamenlijk met 1200 vrijwilligers. Het LEGO huis werd ten eindelijk 4.69 m hoog, 9.39 m lang en 5.75 m breed, ook was het nog eens 2 verdiepingen. Ten slotte ging James May er ook nog in overnachten. Deze aflevering is nog steeds zichtbaar voor de mensen die er geïnteresseerd in zijn.

Een Tyrannosaurus Rex skelet op ware grootte?

In 2014 werd het gedaan de Amerikaan Nathan Sawaya maakte een ware grootte van het skelet van een Tyrannosaurus Rex van LEGO. Hier was hij natuurlijk lang mee bezig, want hij heeft het gedaan met maar liefst 80.020 LEGO steentjes! Het LEGO wonder heeft ook in Nederland tentoon gestaan, namelijk in Amsterdam.

Dit waren de 5x De grootste van LEGO gebouwde bouwwerken, wij zijn altijd benieuwd naar wat jij van onze blogs vindt. Ook als je opmerkingen, plus munten, verbeterpunten of zelfs ideeën hebt. Wij horen het graag!

 

5x De grootste van LEGO gebouwde bouwwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam tegen te houden. Lees hier hoe jouw gegevens verwerkt worden.